Thursday, April 17, 2014

BERKERJA MENGIKUT KESESUAIAN MASA SENDIRI DAN DIMANA SAHAJA (FREELANCE)

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM.

Assalamualaikum 

Baru-baru ni ade orang promote buat kerja di rumah secara online. Mula-mula macam ragu-ragu sebab takut diri sendiri tak mampu nak buat. Tapi Alhamdulillah, dengan keyakinan dan usaha, diri sendiri mampu dapat pendapatan sampingan dan serba sedikit mampu bantu keluarga. Ada usaha ada pulangan nya. kan ? 


Jadi Muya nak share sedikit dengan orang-orang yang tak tahu nak cari mana side income. Ada dua kerja freelance yang awak boleh buat dirumah. Focus kepada surirumah, pelajar dan orang yang sedang bekerja pun boleh buat tau.

PERTAMA 

Modal RM20 sebagai pendaftaran. Business ni dia internet referral program. Tak perlu jual produk, tak perlu cari orang. Tugas awak hanya dengan online sahaja. Caranya mudah, 

Kita promote link , dan sekiranya ade yang berminat nak tambah income , boleh daftar di link yang diberi , awak bayar kepada penaja (contoh:sy ) dengan cara bank in sebanyak rm20 shja dan awak akan diberi satu link untuk daftar. Saya akan ajar step dia selepas awak bank in nanti . Jgn risau , rm20 ni cuma untuk aktifkan keahlian awak . Dan selepas saya aktifkan keahlian awak , awak pun boleh start promote mcm yg saya buat. Dan awak juga boleh ikut step ni untuk orang yang berminat nanti. Makin ramai orang yang berminat dan daftar (awak sebagai penaja) , makin banyak income yg awak akan dapat.

Boleh layari laman di bawah untuk maklumat lanjut :


KEDUA

Bekerja dalam bidang Data Entry, Admin Support, Translator, Typist & banyak lagi seperti bekerja di pejabat. Tetapi dengan adanya jobdirumah awak hanya perlu melakukan kerja secara online dan dimana sahaja.

Setiap hari awak akan dapat email dari jobdirumah.com untuk pemberitahuan kekosongan kerja. Jadi awak akan apply kerja tu dan awak akan diberi tempoh masa untuk menyiapkan satu tugasan ( selalunya mengikut kesesuaian masa awak sendiri ) Kemudian, setelah awak selesai menyiapkan satu tugasan, awak akan diberi bayaran. 

Boleh layari laman di bawah untuk maklumat lanjut :


Kita nak berjaya perlu ada usaha. Rezeki ada dimana-mana. Dia tak kan datang bergolek depan mata. Allah beri petunjuk kita cari dan mencuba. Tak salah kan mencuba. Jangan segan-segan untuk bertanya. In shaa Allah Muya akan bantu *:) happy

No comments:

Post a Comment